Frank & Ashtanga Yoga

Ik woon met zijn gezin en 2 kinderen net buiten Nijmegen en ben de initiator van Ashtanga Yoga Nijmegen.

 

De eerste jaren waren zelf-lerend en -gedisciplineerd. Omdat er geen vaste docenten waren in Nederland reisde ik naar alle mogelijke plekken om van docenten te leren die geautoriseerd zijn door Sri K. Pattabhi Jois en de dus traditionele stijl uitdragen.

Belangrijke ontmoetingen waren: David Williams, David Swenson, Richard Freeman, Manju Jois, Lino Miele, Marc Withwell, Ron Reid.  Maar ook jaren daarna met oa. Petri Raisanen, Luke Jordan, Nick Evans,  Joey Miles, Kristina Kartinou, Vera Simoues, en Govinda kai.   

 

Nadat ik in 2012 uitgenodigd werd om gastdocent te zijn bij de Ashtanga Yoga Academy in Rotterdam ontmoette ik meerdere malen Manju Jois welke direct verbonden is met deze opleiding. Met de hulp Manju ontwikkelde ik een module om de intermediate serie toegankelijker te maken voor de beginnende docent.

 

Sinds 2014 biedt Frank zijn toewijding als docent aan om Ashtanga Yoga ook in Nijmegen te laten opbloeien. Dit gebeurt in de vorm van een dagelijks Mysore Programma waarin vele studenten zich verbinden met deze transformerende methode.