Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

 

LESSEN

 • Deelnemers / Leerlingen kunnen zelfstandig en in hun eigen tempo groeien, terwijl ze omringd worden door de energie en inspiratie van de andere studenten in de ruimte. De leraar zal met elke student afzonderlijk werken.
 • Afhankelijk van het proces kunnen sommige studenten meer aandacht nodig hebben, maar naarmate ze vaardiger worden in hun beoefening, krijgen ze meer onafhankelijkheid, ontvangen ze alleen aanpassingen en assistentie wanneer dat nodig is.
 • De lessen worden in stilte gegeven met studenten die manuele aanpassingen van de leraar ontvangen. De student kan op elk moment aangeven of hij een aanpassing of aanraking liever niet ontvangt.
  De Practice moet ideaal gezien elke dag worden gedaan (met uitzondering van volle en nieuwe Maandagen, zaterdag of zondag en de eerste drie dagen van de menstruatie). Deze dagelijkse herhaling bouwt een diepe hitte en opening in het lichaam op waardoor het veilig kan worden , getransformeerd. Als deze warmte niet wordt ontwikkeld, is het risico op letsel groter.
 • Je eerste Practice dagen zijn meestal kort en uiteindelijk langer wanneer de hele primairy serie (ongeveer 90 min.)is geleerd. De student zal alleen asana's beoefenen die door de leraar zijn gegeven, asana's worden nooit overgeslagen of aangepast zonder het advies van de docent.
 • Zelfs als de student zich niet goed voelt (met uitzondering van koorts en open wonden), is een korte oefening beter dan helemaal geen oefening.

Les etiquetten

 • Beperk de gesproken communicatie tot een minimum. Ashtanga is een interne practice.
 • Let er op dat je schoon en fris bent. Gebruik ongeparfumeerde deodorant (wanneer dat nodig is.) Gebruik geen lotions, of oliën. 
 • Draag comfortabele, schone kleding.
 • Neem als het kan je eigen mat mee. Zorg ervoor dat je yogamat schoon en geurvrij is.

 • Het wordt geadviseerd om twee uur voor de les niet te eten.
 • Meld eventuele blessures of andere relevante medische zaken aan de docent.
 • Ashtanga yoga maakt gebruik van therapeutische manuele 'hands-on' aanpassingen. De student kan op elk moment aangeven of hij de aanraking liever niet ontvangt.. 
 • Wees je er wel van bewust dat deze aanpassingen een belangrijk onderdeel zijn van de aard van het onderwijzen van ashtanga in de Mysore stijl. Zonder deze aanpassingen verminder je eventuele vordering.

Moondays 2019

Traditioneel wordt Astanga yoga niet onderwezen op maandagen (dagen wanneer er een volle of een nieuwe maan is), omdat de kans op letsel groter is. Astanga Yoga Nijmegen is gesloten op maandagen.


Traditionally Astanga yoga is not taught on moon days (days when there is a full or a new moon), as the potential for injury is greater. Astanga Yoga Nijmegen is closed on moon days.

Pic Source: AYV

January
Sunday 06th ● new moon
Monday 21st ○ full moon

February
Monday 04th ● new moon
Tuesday 19th ○ full moon

March
Wednesday 06th ● new moon
Thursday 21st ○ full moon

April
Friday 05th ● new moon
Friday 19th ○ full moon

May
Saturday 04th ● new moon
Saturday 18th ○ full moon

June
Monday 03rd ● new moon
Monday 17th ○ full moon

July
Tuesday 02nd ● new moon
Tuesday 16th ○ full moon

August
Thursday 01st ● new moon
Thursday 15th ○ full moon
Friday 30th ● new moon

September
Saturday 14th ○ full moon
Saturday 28th ● new moon

October
Sunday 13th ○ full moon
Monday 28th ● new moon

November
Tuesday 12th ○ full moon
Tuesday 26th ● new moon

December
Thursday 12th ○ full moon
Thursday 26th ● new moon
 
 

 
Website laten maken door Modual | Open cookie voorkeuren