Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

 

aSHTANGA Yoga

De Ashtanga Yoga-methode is ontwikkeld op basis van de 'Mysore Style’-lessen, dit wordt zo genoemd omdat yoga op deze manier werd onderwezen door Shri K. Pattabhi Jois in Mysore, India, en nog steeds op deze manier wordt onderwezen op de traditionele Ashtanga yogascholen overal ter wereld.

Ashtanga Vinyasa yoga is ontworpen om de volledige diepte van yoga te onthullen. Het is systematisch en stap-voor-stap ontvouwen van je bewustzijn zonder de zwakke plekken te negeren of zich alleen maar te richten op sterke plekken.

Deze benadering, ' vinyasa' genaamd, betekent 'opeenvolging' . Het omvat intelligente, evenwichtige ontwikkeling, en het produceert kracht, flexibiliteit en helderheid van lichaam en geest. Uit het principe van vinyasa werden verschillende progressieve reeksen van houdingen gecreëerd met behulp van de bewegingen van de Zonnegroet als blauwdruk.

Wanneer lichaam, adem en geest naadloos samensmelten, ontstaat spontane samadhi. De serie bestrijkt een breed spectrum van houdingen, combinaties van houdingen en verbindingsbewegingen. Ze zijn als toonladders die een muzikant kan beheersen. Ze zijn uitdagend, en beginners zullen vaak slechts een deel ervan beoefenen om de kloof tussen hun huidige situatie en hun potentiële situatie te overbruggen.

De traditionele methode van Ashtanga Vinyasa heeft totaal zes series met sets van houdingen. Deze worden gebruikt bij het trainen van het lijf, de ademhaling en de intelligentie om harmonieus samen te smelten zonder enige vervorming of onopgeloste aspecten van de geest te negeren die een vals gevoel van eigenwaarde zouden kunnen creëren. 

inspired bij Richard Freeman

Titel

Ut vel aspernatur sit debitis quam ipsa ducimus eos veritatis voluptatem dolore voluptatum perferendis voluptas minus quidem expedita qui iure non.

Titel

Voluptate ipsum laboriosam modi voluptate repellendus a facere similique odio officiis consequatur recusandae voluptatum cupiditate ut quos reiciendis aut.

 
Website laten maken door Modual | Open cookie voorkeuren